fbpx
hot-coffee-tea-blowing-cool-woman-champja-iStock_94231329_MEDIUM (1)

10 alimente pe care femeile ar trebui sa le consume mai des

În general, suntem destul de conștienți ce alimente ar trebui să evităm (sau cel puțin să le limităm). Știi, bomboane, prajituri, fast-food , orice lucru procesat – obișnuitele. Dar nu suntem total conștienți de toate alimentele pe care ar trebui să le consumăm mai mult. După cum s-a dovedit, există anumite ingrediente care sunt deosebit de importante ca femeile să le integreze în dieta lor. De la prevenirea pierderii osoase și echilibrarea hormonilor la creșterea energiei și scăderea colesterolului, iată zece alimente sănătoase, care se mândresc cu beneficii pentru femei, în special.

Ceapa

Ceapa este incredibil de sănătoasă (este antiinflamatoare, antibacteriană, bogată în vitaminele B și C și multe altele), dar este deosebit de bună pentru femei, deoarece ajută la prevenirea pierderii osoase, ceea ce duce la osteoporoză.

Fulgi de ardei rosu

Pe lângă faptul că sunt o sursă bună de vitamina A, fulgii de ardei roșu sunt termogeni în mod natural, ceea ce înseamnă că produc căldură în organism și stimulează metabolismul. De asemenea, pot ajuta la reducerea poftei de mâncare și împiedica depozitarea grăsimilor.

Mangold

O alternativă mai mult decât potrivită pentru varza, este mangoldul. Este o sursă scăzută de fitoestrogeni, steroizi vegetali care ajută la menținerea echilibrului hormonal. Este, de asemenea, o sursă excelentă de fier, calciu, folat și vitaminele B, C, E și K.

Varza de Bruxelles

Același compus care face mirosul de varză de Bruxelles (izotiocianat de alil) determină autodistrugerea celulelor precanceroase. Încercați doar să nu le fierbeți, deoarece fierberea reduce proprietățile anticancerigene. (Prăjiți-le în schimb.)

Nucile

Impachetate cu proteine, fibre și omega-3, nucile te pot ajuta să scazi colesterolul, să-ți crești puterea creierului și te face să dormi mai bine, printre altele. Unele studii au arătat chiar că nucile au redus riscul de cancer mamar la șoareci.

Stafide

Pe lângă fibre, fier și vitamina C, stafidele conțin carbohidrați care stimulează energia și fitochimicale speciale care ajută la combaterea cariilor dentare.

Semințele de dovleac

Similare cu ciocolata, semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de triptofan, un aminoacid care este un stimulator natural al dispoziției.

Cireșele

Sunt alimente pline de antioxidanți și ajută la combaterea pierderii de memorie, a bolilor de inimă, a colesterolului ridicat și a diabetului. În plus, consumul de suc este dovedit că te ajută să dormi.

Afine sălbatice

La fel ca o cremă naturală pentru riduri, afinele (cele sălbatice sunt cele mai bune) au proprietăți anti-îmbătrânire și, de asemenea, ajută la prevenirea pierderii memoriei, îmbunătățirea abilităților motorii și scăderea tensiunii arteriale.

Ceaiul verde

Nu este un aliment, dar probabil că ar trebui să beți mai mult din acest ceai minune, care are tone de antioxidanți, compuși care îmbunătățesc funcționarea creierului, măresc rata metabolică și cresc arderea grăsimilor.

Un articol interesant despre tipurile de zahăr găsiți aici https://www.clinicadrfirica.ro/zahar-sau-indulcitori/

 Indicele glicemic, unul dintre aceste aspecte, a fost a fost evidențiat de un celebru experiment coordonat de profesorul David S. Ludwig de la Universitatea Stanford. Experimentul a pus sub lupă relația dintre indicele glicemic al alimentelor, metabolismul energetic și aportul voluntar de alimente la subiecți adolescenți afectați de obezitate. Mai multe detali găsiți aici: https://www.metabolicbalance.ro/blog/dincolo-de-calorii-experimentul-profesorului-ludwig-de-la-universitatea-stanford

Distribuie articolul

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email
Alina Firica | Clinica Doctor Firica
Înscrie-te la newsletter-ul meu gratuit  cu informatii care te vor ajuta sa ai o viata  sanatoasa!