fbpx

Consultatie nutritionala de evaluare

Consultatie nutritionala de evaluare

O consultatie nutritionala initiala ne va ajuta sa determinam:

  • Starea nutritionala si compozitia corporala BIA (Bio Impedance Analisis), tehnologie japoneza de ultima generatie, furnizeaza date extrem de importante referitoare la hidratare, masa musculara, masa grasa, masa osoasa, grasime viscerala, informatii deosebit de importante care permit evaluarea starii de sanatate si a riscului de imbolnavire.
  • Istoricul greutatii si inventarierea obiceiurilor alimentare
  • Anamneza amanuntita si completarea istoricului greutatii sunt instrumente valoroase pentru designul planului de nutritie si pentru identificarea strategiilor de abordare.
  • Completarea jurnalului alimentar si interviul amanuntit, ne vor ajuta sa determinam care sunt cauzele kilogramelor in plus sau a problemelor de sanatate existente. Si foarte important vom face o inventariere a obiceiurilor alimentare: cum ar fi dependenta de dulciuri, gustarile, mancatul noaptea, etc.
  • Stabilirea obiectivului (greutatea dorita).

Ce se intampla dupa aceasta consultatie nutritionala?

Metabolic Balance este un plan de nutritie impartit in patru faze: faza pregatitoare, reechilibrarea severa, reechilibrarea lejera si faza de mentinere.

Faza 1.

Dupa aceasta consultatie nutritionala, incepe faza pregatitoare (2 zile) care anunta organismul de schimbarea obiceiurilor alimentare.

Iti vei detoxifica usor corpul timp de doua zile. Acest proces ajuta la pregatirea corpului pentru MB.

Faza 2.

Faza de reechilibrare severa (minim 14 zile) in care se consuma strict alimentele incluse in planul de nutritie personalizat sub indrumarea consilierul de nutritie.

Aceasta faza va dura pana la atingerea greutatii dorite. Corpul tau va incepe sa se adapteze noii alimentatii sanatoase. Clientii nostri vad adesea imbunatatiri in privinta vitalitatii si energiei, precum si pierderi semnificative in greutate in aceasta faza timpurie. Exercitiile fizice nu sunt recomandate in aceasta faza, deoarece este o perioada de reajustare pentru corpul tau si incercam sa incurajam corpul sa foloseasca grasimea ca forma de combustibil in locul carbohidratilor. Mersul  si streching-ul sunt suficiente.

Faza 3.

Faza de reechilibrare lejera (cateva saptamani pana la atingerea obiectivului greutate) presupune includerea unor alte alimente in acest plan de nutritie, inclusiv cateva mese exceptionale.

Se adauga alimente suplimentare si se poate introduce o masa „de exceptie” in fiecare saptamana. In aceasta faza clientii raporteaza imbunatatiri suplimentare in ceea ce priveste starea de bine, energia crescuta si pierderea in greutate. Exercitiile fizice sunt incurajate si reintroduse incet in aceasta etapa, in functie de nivelul tau de fitness si preferintele de antrenament.

Faza 4.

Faza de mentinere (nelimitata in timp) este bazata pe o lista de alimente care iti asigura toate substantele nutritive de care ai nevoie astfel incat se asigura echilibrul metabolic al organismului si se preintampina efectul de yo-yo tipic dietelor.

Nu esti singur. Alina si Antonio te vor ajuta in continuare sa gestionezi evenimente precum sarbatorile, concediile si mancarea meselor in restaurante, astfel incat sa iti poti mentine pierderea in grutate si sa te obisnuiesti sa mananci sanatos si corect in orice situatie. Ambii sunt consilieri acreditati Metabolic Balance, Alina este medic si Antonio este fiziokinetoterapeut, astfel incat managementul tau permanent de sanatate este in maini sigure. Te vor sprijini la fiecare pas al drumului tau in calatoria ta de pierdere in greutate.

Alina Firica | Clinica Doctor Firica
Înscrie-te la newsletter-ul meu gratuit  cu informatii care te vor ajuta sa ai o viata  sanatoasa!