fbpx

Metabolic Balance - După 25 de ani de Cercetare și Practică Medicală Cercetătorii Germani au găsit Cea mai Eficientă Metodă de Slăbit

Un program de slăbit la fel de personal precum amprenta ta

Bazat pe 36 de parametri obținuți dintr-un set de analize de sânge

Ionela - Minus 10kg și vârsta metabolică a scăzut cu 12 ani

În doar 6 săptămâni, Ionela a slăbit 10kg iar vârsta metabolică a scăzut de la 47 de ani la 35. 

Și ăsta e doar începutul!

Laura

Minus 12kg și mărimea 38 la haine!

Daciana

Tinerețea recâștigată se vede prin fiecare por! Daciana a slăbit 20 de kg în 4 luni jumătate.

Cristina -12 kg, -17cm în talie, -10 cm pe fiecare coapsă

Pe lângă asta ea are acum o vârstă metabolică de 32 de ani, comparativ cu 53 de ani inițial (ea având vârsta biologică de 43 de ani).

Ei bine, acum chiar arată de 30 de ani și așa se și simte.

Reka

Minus 17.5 kg în 3 luni

În următoarele minute o să vezi de ce ai tot pierdut lupta cu kilogramele în plus și cum poți să o câștigi

Acordă-mi 10 minute și: 

 • O să-ți demonstrez de ce încercările de până acum au eșuat și nu ai reușit să te ții de nici o dietă. 
 • O să vezi că kilogramele în plus sunt doar un simptom și atâta timp cât cauza nu este depistată și rezolvată, acele kilograme o să tot apară. 
 • O să-ți arăt cum poți să dai jos o dată pentru totdeauna acele kilograme în plus pe care le tot cari după tine de ani de zile. 

 

Și, poate cel mai important… 

 • Cum să slăbești într-un mod sănătos, fără foame și pofte de necontrolat sau ore de cardio care sug până și ultimul gram de energie din tine.

Ești pregătită să scapi de kilogramele în plus odată pentru totdeauna dacă…

 1. Vrei să slăbești într-un mod sănătos, fără să înduri foame, ore de sport sau pofte de-ți vine să mergi pe jos kilometri doar să cumperi ceva dulce.
 2. Ai încercat tot felul de diete și pastile ”minune” dar nu ai obținut rezultatele dorite. Ai slăbit la început dar după o perioadă acele kilograme au venit înapoi și au mai adus și câteva extra cu ele. 
 3. Te-ai săturat să te uiți în oglindă și să nu-ți placă ce vezi: celulită, colăcei, burtică, grăsime pe șolduri… 
 4. Nu cauți o dietă, ci un stil de viață. Ești pregătită să faci o schimbare o dată pentru totdeauna. 
 5. De fapt, investești deja timp, energie și bani în tot felul de alimente de dietă, suplimente, pastile și încerci să mănânci sănătos. Singura problemă este că sunt mii și mii de alimente sănătoase, dar dacă nu sunt alese special pentru tine nu o să obții rezultatele dorite.
 6. Vrei un plan personalizat exact pentru nevoile tale deoarece înțelegi că suntem unici și avem nevoi diferite. 
 7. Ești conștientă de toate beneficiile care vin atunci când potrivim chimia organismului tău cu chimia din alimente: un corp suplu, un ten curat, păr strălucitor, energie și vitalitate. 
 8. Nu ai reușit să slăbești până acum deoarece suferi de: obezitate, hipertensiune arterială, diabet zaharat, oboseală cronică, alergii etc. Deoarece programul Metabolic Balance este conceput special pentru corpul tău o să poți slăbi în ciuda acelor probleme de sănătate.  
 9. Ești pregătită să faci primul pas și să te programezi la consultația de evaluare. Vrei să discuți cu un specialist despre problemele de greutate și sănătate cu care te lupți de atâta timp și să primeșt în sfârșit niște răspunsuri specifice. 

Dacă ai răspuns cu ”DA” la cel puțin 3 din cele 9 puncte ești pregătită să scapi de kilogramele în plus și să obții corpul la care poate nici nu îndrăznești să visezi și te încurajez să citești textul cu atenție!

Ce urmează să îți spunem nu sunt simple păreri sau opinii, ci sunt informații medicale!

Am 3 copii și știu ce înseamnă să fii ocupat, să nu știi cum să te mai împarți în toate direcțiile. 

Însă în același timp știu și cât de mult contează să fim un exemplu pentru copii, atât din punct de vedere al alimentației, cât și de a fi un părinte care reușește să-și facă timp și pentru propriile nevoi. 

Îți voi spune câteva lucruri despre mine, ca să știi pe ce se bazează soluțiile pe care ți le ofer.

Despre Dr. Alina Firica

Specializare: Medicină Generală | Consilier Psihonutriție | Clinica Doctor Firica

Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara, profilul Medicină Generală. Sunt în prezent consilier Metabolic Balance ® la Clinica Doctor Firica.

Cum am ajuns consilier Metabolic Balance®?

Mulți din jurul meu, în principal membrii familiei și prietenii, se confruntau cu veșnica luptă contra kilogramelor nedorite și încercau diferite metode pentru a câștiga această luptă. 

Fie prin diete “minune”, fie prin suplimente, pastile ș.a.m.d., dar care erau fără efect sau cel puțin nu cel dorit.

Toate dădeau semn de efectul yo-yo, adică kilogramele nu rămâneau pierdute. Se întorceau fie toate înapoi, câteodată chiar mai multe. Iar pe lângă această frustrare, unii se confruntau și cu apariția vergeturilor, căderea părului, dezechilibrări hormonale sau/și autoimune.

Dar inamicul cel mai mare pentru toți a fost depresia. 

Fie ea și sub forme mai docile. Rezultatele nu erau permanente, iar asta tinde să slăbească voința și psihicul uman.

Ca medic, îți dorești să ajuți. Iar pe mine m-a măcinat problema că nu știam cum. Îmi doream să ofer sprijin familiei, prietenilor, pacienților – dar nu știam de unde să încep. 

Tot ce învățasem eu în facultate despre nutriție părea să nu fie îndeajuns.

Până am descoperit Metabolic Balance ®. Programul lor nu este o dietă, este un stil de viață sănătos și este cusut pe nevoile fiecăruia, fiind un plan alimentar individual, bazat pe analize de laborator. 

Aplicând acest plan, văzând rezultatele pe familie, pe prieteni și pe pacienți, mi s-a confirmat că este drumul pe care trebuie să continui.

Trebuie să te gândești în felul următor: programul Metabolic Balance® nu doar că te ajută să slăbești. Te ajută să te tonifiezi, să ai un stil de viață sănătos, previne multe boli și asigură o calitate a vieții mai bună.

Toate acestea sunt posibile fără să te înfometezi, deoarece totul este gândit exact pentru nevoile tale personale.

Alina Firica | Clinica Doctor Firica
Logo Metabolic Balance - Programari online

Despre Fkt. Antonio Firica

Specializare: Fiziokinetoterapie | Consilier Psihonutriție | Clinica Doctor Firica

Am un master la Universitatea de Medicină și Farmacie “Victor Babeș” din Timișoara în “Prevenție și recuperare cardio-pulmonară”. Pe lângă asta sunt licențiat în Fiziokinetoterapie în cadrul aceleiași universități.

Drumul meu alaturi de Metabolic Balance ® a început datorită kilogramelor în plus. 

Îți spun sincer, îmi place să gătesc – mai ales preparate mediteraneene – pe cât îmi place și să mănânc. Acest lucru însă mi-a adus și neplăceri, atât din punct de vedere fizic, cât și din punct de vedere al sănătății.

Mi-am dorit să îmi pot continua această activitate, care îmi aduce nespusă plăcere, dar într-un mod cât mai sănătos și benefic mie.

Astfel am descoperit programul Metabolic Balance®, program german individualizat, care mi-a schimbat stilul de viață complet. 

Acest program nu este o dietă, ci este un plan alimentar personalizat pe baza analizelor de sânge. El e menit să fie adoptat pe termen lung – dar nu vei simți nici măcar pentru un moment că te înfometezi.

De asemenea te și învață cum să te alimentezi corect, dar gustos, în același timp.

Dr. Antonio Firica nutritionist Timisoara

Am devenit consilier la Clinica Doctor Firica tocmai pentru a oferi și altor persoane șansa la schimbare, la fel cum mi-a fost oferită și mie. Îndrumare, ajutor și încurajare. Asta îți pun la dispoziție! Permite-mi să-ți fac cunoștință cu ce înseamnă Metabolic Balance® și nu vei mai fi nevoit să apelezi la nicio dietă – niciodată!

Probabil ai mai încercat tot felul de diete până acum...

Poate chiar prea multe ca să le numeri pe degetele de la ambele mâini.  

De la numărat de calorii, la intermitent fasting, la Rina, Ducan, Keto ș.a.m.d. 

Ți-ai testat voința la maxim, ai îndurat foame și lipsă de energie. 

Dar, aproape de fiecare dată, ajungi să fii nervoasă pe tine însuți, să te învinovățești și să te întrebi de ce naiba nu te poți ține de un plan. 

Ai început și ai luat-o de la capăt de atât de multe ori încât îți e și jenă să mai spui oamenilor ”gata, de azi mă apuc serios de treabă”, deoarece ai zis-o de prea multe ori. 

Ba chiar ai evitat sau eviți să mergi la evenimente de familie deoarece știi ce urmează să auzi de la vreo rudă ”îngrijorată”:

”Cum mai merge cu dieta? Mi se pare mie sau ai mai pus câteva kilograme?” 

Și mai dureros de atât e când întrebarea asta vine de la partenerul de viață…

Ai dat jos și ai pus aceleași kilograme De prea mult timp…

Și aproape că ți-ai distrus lucrul cel mai de preț între timp: sănătatea.

Partea care mă enervează la culme e că majoritatea antrenorilor personali și – din păcate – chiar și unii nutriționiști ți-ar spune că nu ai destulă voință. 

Te-ar ”certa” că nu ești responsabilă și că dieta funcționează, dar nu te ții tu de ea. Sau și mai rău ”că nu-ți dorești îndeajuns de tare”

Știu că e frustrant, dar sunt aici să-ți spun că nu este vina ta! Problema e mult mai profundă și a început pe vremea când nici nu erai în viață.

Adevărata problemă a apărut acum 158 de ani, în anul 1863

Atunci a apărut prima dietă populară numită ”Banting”, după numele lui William Banting. William a reușit să slăbească multe kilograme scăzând dramatic numărul de calorii. De atunci și până în anul 2014 au apărut încă aproximativ 1000 de diete de slăbit (probabil acum numărul e mult mai mare). Evident, fiecare dintre cele ~1000 de diete promite că a descoperit marele secret și că o să slăbești rapid, ușor și ieftin. 

Așa a devenit industria de slăbit o mașinărie de făcut bani plină de ”secrete”.

Așa că, de cele mai multe ori picăm în capcană și cheltuim bani grei pe promisiuni deșarte și pe produse destinate naivilor. 

Fără să stăm pe gânduri aruncăm bani pe batoane de slăbit, pastile, suplimente și tot felul de alimente ”de dietă” chiar dacă gustul și calitatea lor este – în cel mai bun caz – îndoielnică. Ne forțăm să înghițim tot felul de amestecuri dubioase – că atunci când vrei să slăbești, doar nu vrei să-ți și placă? (Indiciu: poți să slăbești în timp ce mănânci lucruri care îți plac!). Mergem pe principiul ”suferă baba la frumusețe”. 

Sunt aici să-ți spun că nu trebuie să suferi sau să arunci bani pe cărți sau diete reciclate și împărțite la zeci sau sute de mii de oameni. Nu trebuie să numeri calorii, să duci foamea sau să bagi cardio până te ia cu amețeli. 

Sunt aici să-ți spun că nu mai există secrete. În mare parte știm tot ce e de știut despre organismul uman când vine vorba de slăbit și un stil de viață sănătos. 

Noi nu ne focusăm pe slăbit deoarece Nu acolo e problema

Atunci când te doare măseaua problema nu e durerea în sine, ăla e doar un simptom. Problema este cauza din spatele durerii. Durerea e doar un mesager și îți spune ”hei, ceva nu e în regulă aici.”

Tocmai de aceea calmantele sunt o soluție temporară și până nu mergi la dentist să identifice și apoi să rezolve problema, nu o să scapi de durere. 

La fel este și cu slăbitul. 

De cele mai multe ori faptul că ai kilograme în plus e doar un simptom. Problema este cauza din spatele acelor kilograme în plus. 

Muschi-de-porc-aroatizat-cu-ierburi

Kilogramele în plus și lipsa de energie sunt acei mesageri care-ți spun ”hei, ceva nu e în regulă aici.”

Cauza este de obicei legată de un dezechilibru la nivelul hormonal și al metabolismului, plus stilul de viață. 

Din păcate, majoritatea dietelor acționează ca un calmant – rezolvă problema temporar. În unele cazuri nu o rezolvă deloc sau chiar o agravează.

Majoritatea dietelor tratează oameni diferiți ca și cum ar fi identici

La naștere primim de la părinți două molecule ce conțin o cantitate enormă de informație, apreciate între 1 și 3 GB. 

Ca să punem lucrurile în perspectivă, pentru a scrie pe hârtie 1GB de informație ne-ar trebui aproximativ 4.000 de volume de câte 1.000 de pagini fiecare. 

Iar pentru a citi fără întrerupere această informație, ne-ar trebui peste 31 de ani. 

Asta face ca organismul uman să reprezinte cea mai mare cantitate de informație din Univers.

O parte din acea informație se află în sânge

După cum probabil știi, sângele tău circulă constant într-o rețea extinsă de vase către fiecare organ și în fiecare colțișor din corp. Tot în sânge se găsesc și mesagerii chimici din corpul tău: hormonii.

Aceste substanțe chimice se deplasează în sânge și trimit semnale către țesuturi și organe ajutând la controlarea mai multor procese majore ale corpului, printre care și metabolismul.

Metabolismul fiind unul dintre factorii principali din cauza căruia cântarul nu se prea mișcă, deși facem sport și suntem atenți la ce băgăm sub nas. 

Prin urmare, sângele oferă informații despre cele mai importante procese din organism:

 • funcția organelor, 
 • dacă există inflamații sau riscuri pentru o boală, 
 • și ce substanțe nutritive sunt peste sau sub niveluri adecvate. 

Practic, dacă nu cunoști acele informații o cam dai la ghici cu dietele și e posibil să-ți faci mai mult rău decât bine. 

De asta nu e indicat să urmezi planuri descărcate de pe net. Planuri de la vreun antrenor personal care a făcut un curs de 2 luni și dintr-o dată e ”consultant nutrițional” și dă același plan la toată lumea. 

Cum construim formula ta personală pentru succesul pierderii în greutate

Nici vorbă de diete, programe de nutriție făcute ”după ureche”, suplimente minune, pastile sau alte ”secrete”. 

Metabolic Balance este un progam conceput de Medici și Oameni de Stiință germani din domeniul Nutriției. Este o metodă bazată pe 25 de ani de Cercetare Academică și Practică Medicală. 

Orice plan făcut de noi ține cont de biochimia și metabolismul tău individual pornind de la:

 • istoricul medical, 
 • stilul de viață, 
 • alimentele care-ți plac,
 • și 36 de parametri obținuți dintr-un set de analize de sânge. 

 

Este un program de slăbit conceput exact pentru corpul și nevoile tale. Ești unic, deci ai nevoie de o abordare personalizată și unică pentru tine. 

Practic nu tratăm simptome aici, ci identificăm adevărata cauză și abia apoi venim cu soluția perfectă pentru acea problemă. 

Programul care a ajutat peste 1 milion de oameni să slăbească!

Metabolic Balance este un program conceput de medici și oameni de știință germani din domeniul nutriției.

De aceea foarte mulți medici care vor să slăbească în mod sănătos apelează și au încredere în noi.

Dr. Anca Ducu (fosta Malai), medic pediatru si homeopat
Dr. Anca Ducu (fosta Malai), medic pediatru si homeopat
Read More
“Pe lângă obezitatea evidentă ma chinuia și retenția hidrica deși nu beam apa aproape deloc. Hiperglicemie, hiperuricemie, hipercolesterolemie veneau la pachet. Pana am văzut o cunoștința pe Facebook care afișa un zâmbet larg și o silueta de invidiat. M-a frapat zâmbetul. Mai reușisem eu sa slăbesc și alta data dar tot nefericita eram: foame, frig, lipsa de energie. Așa am ajuns in programul Metabolic Balance. Bilanțul după șapte luni: scădere în greutate, acid uric, glicemie, colesterol normale și o hiper-mega-fericire 🙂. Nu mi-e foame, nu mi-e frig, am energie sa mut munții din loc 🙂. Suna a clișeu, dar Metabolic Balance mi-a schimbat viața.”
Dr. Emilia Guran - Medic hematolog
Dr. Emilia Guran - Medic hematolog
Read More
Desi la inceput am fost sceptica, pentru ca intotdeauna e greu inceputul si, mai ales, inceputul unei diete, am ramas placut surprinsa sa observ ca pot sa mananc corect, sa am aport nutritional suficient si mai ales sa imi recapat energia de mult pierduta😁Toate astea o data cu pirderea vizibila de kg si cm! Recomand cu drag, mai ales ca Alina si Toni nu sunt numai consilieri foarte buni ci si oameni extraordinari si exemple vii ale eficientei acestui stil de viata cu metabolic balance.
Dr. Georgiana Brutaru - Medic hematolog
Dr. Georgiana Brutaru - Medic hematolog
Read More
Am ajuns la dr. Firica într-un moment greu din viata,cand cele 23 kg in plus imi agravau depresia,dar nu reuseam sa scap de ele de peste 2 ani. Incercasem sport,diete, dar nimic nu misca cântarul. Apoi, am mers la ei, mi-au dat încrederea ca voi putea si , sincer, cu planul lor de nutritie, nici nu stiu cum am scapat de 10 kg. Fara foame,fara pofte, ba chiar energica si vesela..totul asa cum trebuie sa fie. Recomand cu toata increderea! E altceva si merita sa încercati, va va schimba viata in bine.
Previous
Next

Atunci când te înscrii în Programul Metabolic Balance treci prin următorii pași

Atunci când te înscrii în Programul Metabolic Balance treci prin următorii pași:

În cadrul consultației inițiale vom determina:

 • Starea nutrițională și compoziția corporală BIA (Bio Impedance Analisis).

Folosim o tehnologie japoneză de ultimă generație care furnizează date extrem de importante referitoare la hidratare, masă musculară, masă grasă, masă osoasă și grăsime viscerală. 

Informaţii deosebit de importante care permit evaluarea stării de sănătate şi a riscului de îmbolnăvire.

 • Istoricul greutății și inventarierea obiceiurilor alimentare

Anamneza amănunțită (istoric medical și tratamente) și completarea istoricului greutații sunt instrumente valoroase pentru designul planului de nutriție și pentru identificarea strategiei de slăbit perfecte pentru corpul tău. 

 • Completarea jurnalului alimentar și interviul amănunțit

Ne vor ajuta să determinăm care sunt cauzele kilogramelor în plus sau a problemelor de sănătate existente. 

Și – foarte important – vom face o inventariere a obiceiurilor alimentare: cum ar fi dependența de dulciuri, gustările, mâncatul noaptea etc.

 • Stabilirea obiectivului (greutatea dorită)

Foarte important: planul personalizat de alimentație nu poate fi elaborat fără informațiile ce rezultă din setul de analize de laborator!

Setul de analize pe care îl propunem este complex și ne oferă informații foarte importante despre starea ta de săntate, ceea ce ne permite să facem și o estimere a riscului de îmbolnavire.

Pe baza analizelor de sânge sunt determinate la Institutul Metabolic Balance din Germania exact acele alimente de care corpul are nevoie pentru reechilibrarea metabolică, ceea ce va determina reglarea greutății și îmbunatățirea stării de sănătate fără efectul de yo-yo.

Peste 20 ani de cercetare germană pe tema alimentaţiei sănătoase, cu ajutorul medicilor, nutriţioniştilor şi al informaticienilor au avut ca rezultat elaborarea unui program special.

Pe baza setului complex de analize de laborator, a măsurătorilor și a informațiilor personale legate de starea de sănătate, calculează pentru fiecare participant, un plan individualizat de alimentație. 

Din peste 6.000 de alimente le alege exact pe cele de care ai tu nevoie. 

În funcţie de datele de mai sus, structurarea meselor individuale şi regulile pentru consumarea alimentelor susţin eliberarea naturală de insulină, un echilibru hormonal şi prin aceasta un metabolism sănătos. 

Astfel, este posibilă o reglare pe termen lung a greutăţii!

Apropo, cu Metabolic Balance® se obțin rezultate remarcabile chiar dacă suferi de:

 • obezitate, 
 • afectiuni tiroidiene 
 • hipertensiune arterială, 
 • diabet zaharat, 
 • dislipidemie, 
 • ovar polichistic, 
 • infertilitate, 
 • reumatism, 
 • oboseală cronică, 
 • osteoporoză, 
 • alergii, 
 • probleme dermatologice, 
 • tulburari de somn sau dacă dorești sa ai mai multă vitalitate.

Aici vom discuta despre planul tău personalizat de alimentație pe baza rezultatelor unice ale analizelor tale de sânge.

Scopul planului de nutriţie personalizat este reechilibrarea metabolismului şi reglarea greutăţii corporale. 

Planul individual de nutriție creează un echilibru metabolic între „chimia” organismului tău și „chimia” alimentară potrivită.

Totodată, ia în considerare situaţia particulară a organismului tău, fiind realizat exclusiv pe baza analizelor personale și va fi acompaniat de sesiuni de coaching.

Pe parcursul programului vei beneficia de 6 ședințe individuale de monitorizare și consiliere, ceea ce te va ajuta să treci la un nou stil de alimentație. Și nu în ultimul rând, un nou stil de viață.

De asemenea, îți vom oferi suport online permanent, precum si acces la grupul închis cu rețete metabolic balance.

Această implicare este esențială în succesul tău și noi vom face tot ce e nevoie pentru a te ajuta să gestionezi și situațiile deosebite cum ar fi: concedii, petreceri etc.

Nu vreau să decizi acum dacă Metabolic Balance e pentru tine

Deși suntem extrem de ocupați și locurile pentru acest program se ocupă foarte repede, nu vreau să iei o decizie grăbită. 

Așa cum am mai spus, programul ăsta nu e doar o altă dietă pe care o încerci pentru câteva săptămâni și apoi o iei de la capăt. E un stil de viață. Tocmai de aceea nu trebuie să decizi acum dacă te înscrii sau nu în program. 

Îți cer să faci doar primul pas. 

Programează-te chiar acum pentru acea evaluare inițială. Hai să aflăm care e cauza din spatele kilogramelor în plus. O să discutăm despre obiectivele personale. Explorăm istoricul sănătății și istoricul medical actual. Discutăm despre alergii, sensibilități și preferințe alimentare. 

Apoi vom face o analiză completă a compoziției corpului (hidratare, masă musculară, masă grasă, masă osoasă și grăsime viscerală). Tot aici aflăm și vârsta metabolică, care la foarte mulți oameni e mult peste vârsta reală. Și, desigur, o să-ți oferim și sfaturi alimentare

Dacă decizi că vrei să mergi mai departe și să te înscrii în programul Metabolic Balance o să-ți dăm o listă complexă de analize de sânge. Pe baza analizelor și a informațiilor obținute din evaluare vei primi formula ta personală de slăbit. 

Pentru toate lucrurile de mai sus prețul este de numai 200 de lei. 

Iar dacă mergi mai departe și decizi să te înscrii în programul Metabolic Balance, acei 200 de lei vor fi scăzuți din prețul total. Și nu ai nicio obligație să mergi mai departe după consultația de evaluare. Poți la fel de bine să mergi acasă și să te apuci de treabă doar cu sfaturile primite în timpul evaluării. 

Fă primul pas și programează-te la o consultație de evaluare!

Programul Metabolic Balance este Structurat în 4 faze

1) Faza de Detoxifiere

Durează doar două zile și are ca obiectiv pregătirea organismului pentru schimbarea obiceiurilor alimentare. 

Astfel, atunci când trecem la următoarea etapă, nu o să ai acea senzație chinuitoare de foame.

2) Perioada de Slăbire

Intrăm într-o fază de reechilibrare mai severă și rămânem aici până când ajungi la kilogramele dorite. 

Obiectivul principal este adaptarea organismului la noul stil de alimentație și reechilibrarea metabolismului. 

Practic, mergem direct la cauză și rezolvăm problema definitiv. 

După primele 14 zile introducem o masă de excepție săptămânală pentru a nu acumula frustrări. 

Așa cum am mai spus, obiectivul nu e să-ți testezi voința la maxim, ci să ne schimbăm stilul de viață într-un mod cât mai plăcut și eficient.

3) Faza de reechilibrare lejeră

Felicitări, aici ți-ai atins deja obiectivul! 

Rochia aia faină din dulap pe care evitai să o porți acum îți vine perfect. Ai mai multă energie, vitalitate și poftă de viață. 

Renunțăm treptat la cerințele mai stricte ale fazei 2, în favoarea unei libertăți mai mari pentru alimentația ta.

Faza asta poate dura mai multe săptămâni – până la stabilizarea procesului metabolic modificat. Tot aici extindem lista de alimente și introducem mai multe mese de excepție.

4) Faza de menținere

Introducem principii și reguli care te ajută să-ți menții greutatea și bunăstarea pentru tot restul vieții.

Apropo, să știi că nu dăm copy-paste după planul altcuiva. 

Odată cu programul primești și un cod cu ajutorul căruia poți verifica faptul că e un plan unic și original Metabolic Balance. Se poate verifica originalitatea pe site-ul metabolicbalance.com.

Vei folosi codul și când îți vei descărca aplicația ca să ai planul și pe telefon.

În ce constă concret o zi din plan

Programul este perfect și pentru cei care sunt mai toată ziua ”pe fugă”. E un program care se ”mulează” după ziua ta, nu invers. 

Ai 3 mese pe zi. 

Nu presupune ore fixe de masă și nici mâncăruri complicate. Te poți organiza în funcție de programul pe care îl ai deja. Deci nu va trebui să te trezești duminica la ora 7:00 dimineața să mănânci sau să-ți iei caserola cu tine în ședința de la ora 14:00. 

Desigur, ai și sprijinul nostru și te vom învăța cum să-ți organizezi mai ușor mesele.

La fiecare masă vei avea proteină (carne, brânză etc), legume/salată, pâine și fruct. Mesele sunt foarte bine echilibrate astfel încât să ai energia necesară pentru restul activităților.

Vei avea o cantitate minimă de apă de băut, nimic extraordinar, cantități normale. 

Iar cina o poți lua până la ora 21:00 (și da, vei slăbi așa). 

Lucruri importante de menționat

 • Nu vei simți foame între mese,
 • În decurs de câteva săptămâni, îți va dispărea pofta de dulce,
 • Sub nici o formă nu vei lua shake-uri sau alte suplimente,
 • Micul dejun e cea mai ”light” masă a zilei, deci chiar dacă nu ești o persoană care obișnuiește să mănânce micul dejun, nu-ți va fi greu să te adaptezi,
 • Cina e cea mai consistentă masă și – așa cum spuneam mai sus – o poți lua până la ora 21:00.
 • Chiar dacă nu trebuie să gătești lucruri complicate, tot va trebui să-ți planifici ce urmează să mănânci ziua următoare.

Fă primul pas și programează-te la o consultație de evaluare!

“O să mănânc pui cu broccoli toată ziua 🤢?”

În nici un caz. 

Așa cum am mai spus, planul Metabolic Balance e menit să te ajute să slăbești în kg și centimetri într-un mod sănătos și – poate cel mai important – să te menții acolo pentru tot restul vieții.

Știm că ar fi imposibil doar cu pui și broccoli. Nu pentru că nu ai slăbi așa, ci pentru că e imposibil să mănânci asta pentru tot restul vieții.

De asta primești acces la grupul cu rețete și o să vezi că se pot face mâncăruri gustoase, inclusiv deserturi.

Și, pentru că o poză face cât 1000 de cuvinte, ia uite ce bunătăți mănâncă oamenii care lucrează cu noi.

Ce se întâmplă după ce te programezi la consultația de evaluare?

După ce apeși pe butonul roșu de mai jos o să fii redirecționat către un formular foarte scurt. 

O să îți introduci numele, prenumele, e-mailul, numărul de telefon, data și intervalul orar în care vrei să te sunăm.

Apropo, poți alege dacă vrei să te sun eu (Alina) sau soțul meu Antonio. 

Apoi o să te sunăm în ziua și intervalul orar ales. Clarificăm anumite lucruri dacă e cazul și stabilim exact când are loc consultația de evaluare. 

Consultația se poate face atât fizic, la noi la Clinica Dr Firica (bd. Take Ionescu nr 17, ap 4, Timisoara) cât și online (zoom sau skype).

Fă primul pas și programează-te la o consultație de evaluare!

Până la urmă alegerea e doar a ta!

Eu atât am vrut să-ți spun astăzi. 

Poți să ignori tot ce ai citit…

…că dietele nu funcționează pe termen lung și în cel mai bun caz pui înapoi tot ce ai dat jos. Nici nu are rost să discutăm acum de cazurile mai rele.

…că deși ”mănânci sănătos” și faci sport, tot nu slăbești, deoarece chimia alimentelor nu se potrivește cu chimia organismului tău,

…și că ai nevoie de un plan personalizat exact pentru corpul și nevoile tale. Un plan bazat pe un set complet de analize de sânge, istoricul medical, și preferințele tale alimentare.

Nu mai există secrete în nutriție.

”Secretul” – care nu e așa de secret – este faptul că ești unic și ai nevoie de o alimentație unică și specifică doar ție. 

Poți să continui cu pastile și să încerci orice dietă de sub soare sau poți să înțelegi o dată pentru totdeauna ce are nevoie corpul tău ca să slăbești.

Decizia este și va fi mereu doar a ta. 

Eu am încredere că o să alegi ce e mai potrivit pentru tine. 

– Dr. Alina Firica

Fă primul pas și programează-te la o consultație de evaluare!

Răspunsuri la Întrebări Frecvente

Programul MB este până la atingerea kg dorite și menținere pentru tot restul vieții. În plus primești suport de la noi timp de 6 luni. 

Există patru faze:

Faza 1 – Un proces de pregătire și detoxifiere de două zile.

Faza 2 – O fază de ajustare strictă de minim 14 zile în care vei mânca 3 mese pe zi, bazate pe anumite reguli simple și eficiente. Vei fi susținută și monitorizată îndeaproape de noi. Poți alege, de asemenea, după primele 14 zile să te alături la ocazii speciale și să savurezi un pahar de vin sau o masă de excepție.

Faza 3 – O fază de ajustare mai relaxată în care începi să adaugi alimente suplimentare în planul tău zilnic de masă. Noi vom continua să te sprijinim și să-ți monitorizăm progresul.

Faza 4 – O fază de menținere (pentru tot restul vieții) în care continui să aplici principiile de bază și te bucuri de un stil de viață care sa cuprindă echilibru și bunăstare.

Consultația de evaluare costă 200 de lei și nu ești obligat să mergi mai departe.

Pachetul complet (elaborarea planului, acces la grupul închis cu idei de rețete, cele 6 consultații și suportul permanent între consultații) costă 2.800 de lei. Asta înseamnă 466 de lei pe lună timp de 6 luni. Sau 15,55 lei pe zi, mai ieftin decât un pachet de țigări. 🙂 

Apropo, cei 200 de lei pentru consultația de evaluare îi vom scade din prețul pachetului total dacă dorești să mergi mai departe.

Da, se poate achita in 12 rate fara dobanda prin TBI Bank. Criteriile de eligibilitate si orice alte comisioane tin de TBI Bank

Corpul tău are nevoie de timp și odihnă adecvată pentru digestia meselor. Gustările deseori perturbă acest proces metabolic și provoacă pofte și atacuri de foame cauzate de dezechilibrele zahărului din sânge.

De asemenea, gustarea interferează cu procesul de ardere a grăsimilor, de aceea este esențial să respecți intervalul orar recomandat între mese.

În timpul procesului de slăbire vei avea voie să le consumi, după primele 16 zile, o dată pe săptămână, ca masă de excepție.

După ce ți-ai atins obiectivul și metabolismul tău s-a adaptat la noile tale obiceiuri alimentare intri în faza 4 în care poți mânca lucruri noi și să continui să menții succesul pe care l-ai obținut. 

Cu toate acestea, încă se aplică câteva reguli de bun simț care ți-au devenit familiare.

Vei avea în plan o secțiune dedicată menținerii, și niște principii pe care dacă le vei respecta, te vor ajuta să rămâi la aceeași greutate.

Odată cu planul primești un cod cu ajutorul căruia poți verifica că e planul tău original Metabolic Balance, si nu copy-paste după planul altcuiva. 

Poți verifica originalitatea pe site-ul metabolicbalance.com și de asemenea vei folosi codul când îți vei descarca aplicația ca să ai planul la îndemână pe telefon. 

Orice plan făcut de noi ține cont de biochimia și metabolismul individual pornind de la:

 • istoricul medical, 
 • stilul de viață, 
 • alimentele care-ți plac,
 • și 36 de parametri obținuți dintr-un set de analize de sânge. 

Este un program de slăbit conceput exact pentru corpul și nevoile tale. Ești unic, deci ai nevoie de o abordare personalizată și unică pentru tine. 

Practic nu tratăm simptome aici, ci identificăm adevărata cauză și abia apoi venim cu soluția perfectă pentru acea problemă.

Timisoara, bd. Take Ionescu nr 17, ap 4
Dr.Alina Firica : 0746100210

Alina Firica | Clinica Doctor Firica
Înscrie-te la newsletter-ul meu gratuit  cu informatii care te vor ajuta sa ai o viata  sanatoasa!