Midii în stil Italian: pentru papilele gustative sunt ca și cadoul mult așteptat de ziua ta.
Indiferent cât de bine te pricepi în bucătărie rețeta este foarte ușor de făcut, dacă treci cu bine de curățatul lor 😊
Ingrediente:
- Midii
- Roșii
- Pătrunjel
- 60 ml vin alb
- Ulei de măsline
- Sare
- Piper
Cu greu o să găsiți midii curățate la un preț decent. Ele vin cu soi de mătase atașată de cochilie. Se elimină destul de ușor, trăgând de fire înspre capătul care se deschide.
Trebuie splate bine cu burete din sârmă si apă rece.
Cum verifici dacă sunt proaspete? Simplu: midiile proaspete sunt vii. Dacă sunt deschise înainte de a le găti și nu se închid imediat când le atingi cu degetul, inseamnă că sunt moarte și nu vrei sa le mănânci.
Pune într-o cratiță 2 linguri de ulei de măsline, apoi pune cățeii de usturoi. Pune cratița la foc mic. Mulți oameni ard usturoiul în ulei. Un truc bun pentru a nu ți se intampla asta: pune uleiul și usturoiul împreună pe foc mic și ai răbdare până se încinge uleiul. Când usturoiul începe să se coloreze ușor, uleiul e suficient de aromat.
Zdobește apoi ușor roșiile cu o furculiță.
Pune apoi scoicile în cratița aflată acum la foc mare și amestecă bine de tot. După un minut toarnă 60 ml de vin alb sec peste scoici. Pune și un capac peste cratiță . Lași capacul 2 min.
Nu ține scoicile pe foc mai mult de 3 minute.
După ce iei cratița de pe foc, adaugă doua mâini bune de pătrunjel tocat nu foarte mărunt. Amestecă bine. Sosul și scoicile vor căpăta o aroma incredibil de proaspătă.
Poftă bună!
În afară de Midii în stil Italian mai găsesti și alte rețete aici https://www.clinicadrfirica.ro/blog/
De ce doar trei mese pe zi și nu trei mese și două gustări?https://www.metabolicbalance.ro/blog/trei-mese-pe-zi-sau-trei-mese-si-doua-gustari