fbpx

Plan de nutritie personalizat - Program Metabolic Balance

Plan de nutritie | Program Metabolic Balance

Cu un plan de nutritie Metabolic Balance®, se obtin rezultate remarcabile daca suferi de :

 • obezitate
 • hipertensiune arteriala
 • diabet zaharat
 • dislipidemie
 • ovar polichistic
 • infertilitate
 • reumatism
 • oboseala cronica
 • osteoporoza
 • alergii
 • probleme dermatologice
 • tulburari de somn sau daca doresti sa ai mai multa vitalitate

EVALUAREA INITIALA

In cadrul consultatiei initiale se va determina:

 • Starea nutritionala si compozitia corporala BIA (Bio Impedance Analisis), tehnologie japoneza de ultima generatie, furnizeaza date extrem de importante referitoare la hidratare, masa musculara, masa grasa, masa osoasa, grasime viscerala, informatii deosebit de importante care permit evaluarea starii de sanatate si a riscului de imbolnavire.
 • Istoricul greutatii si inventarierea obiceiurilor alimentare
 • Anamneza amanuntita si completarea istoricului greutatii sunt instrumente valoroase pentru designul planului de nutritie si pentru identificarea strategiilor de abordare.
 • Completarea jurnalului alimentar si interviul amanuntit, ne vor ajuta sa determinam care sunt cauzele kilogramelor in plus sau a problemelor de sanatate existente. Si foarte important vom face o inventariere a obiceiurilor alimentare: cum ar fi dependenta de dulciuri, gustarile, mancatul noaptea, care ne vor ajuta sa deterninam corect un plan de nutritie pentru tine.
 • Stabilirea obiectivului (greutatea dorita).

EFECTUAREA ANALIZELOR DE LABORATOR (se face la ce laborator vrea pacientul, contra cost sau cu trimitere)

 • Foarte important: planul de nutritie personalizat de alimentatie nu poate fi elaborat fara informatiile ce rezulta din setul de analize de laborator!
 • Setul de analize pe care il propunem este complex si ne ofera informatii foarte importante despre starea ta de sanatate, ceea ce ne permite sa facem si o estimere a riscului de imbolnavire.
 • Pe baza analizelor de sange sunt determinate la Institutul Metabolic Balance din Germania exact acele alimente de care corpul are nevoie pentru reechilibrarea metabolica, ceea ce va determina reglarea greutatii si imbunatatirea starii de sanatate.

ELABORAREA UNUI PLAN DE NUTRITIE
Peste 20 ani de cercetare germana, pe tema alimentatiei sanatoase, cu ajutorul medicilor, nutritionistilor si al informaticienilor au avut ca rezultat elaborarea unui program special si a unul plan de nutritie corect pentru fiecare pacient.

Pe baza unui setului complex de analize de laborator, a datelor antropometrice si a informatiilor personale legate de starea de sanatate, calculeaza pentru fiecare participant, un plan individualizat de alimentatie.
In functie de datele de mai sus, structurarea meselor individuale si regulile pentru consumarea alimentelor sustin eliberarea naturala de insulina, un echilibru hormonal si prin aceasta un metabolism sanatos. Astfel, este posibila o reglare pe termen lung a greutatii!

CONSILIERE SI EVALUAREA PROGRESULUI INREGISTRAT

Scopul planului de nutritie personalizat este reechilibrarea metabolismului si reglarea greutatii corporale. Planul individual de nutritie faciliteaza un echilibru metabolic intre „chimia” organismului tau si „chimia” alimentara potrivita.
Planul individual ia in considerare situatia particulara a organismului tau , fiind realizat exclusiv pe baza analizelor personale si va fi acompaniat de sesiuni de coaching.
In 2010, au fost publicate in Journal of Nutrition and Metabolism (Volumul 2010, ID-ul articolului 197656) rezultatele unui studiu stiintific derulat pe parcursul a 12 luni , cu privire la sistemul metabolic balance®.

Articolul sublinia ca gradul mare de complianta (definita in DEX ca adeziunea pacientilor la tratament) la program se datoreaza cel mai probabil planurilor de nutritie elaborate individualizat si consilierii de calitate acordate participantilor la implementarea acestora.

Astfel pe parcursul programului veti beneficia de coaching, ceea ce va va ajuta sa treceti la un nou stil de alimentatie, si nu in ultimul rand un nou stil de viata, intr-un mod controlat si eficient.

In cadrul programului vei beneficia de 6 sedinte individuale de monitorizare si consiliere. De asemenea, permanent, va vom oferi suport online, precum si acces la diverse retete metabolic balance.

Metabolic Balance este un plan de nutritie impartit in patru faze.

Pe masura ce hormonii tai se reechilibreaza si pierzi in greutate, mentalitatea si comportamentele tale trebuie sa se schimbe si ele. Fiecare faza a MB este conceputa pentru a-ti  sprijini tranzitia in mod natural in minte, corp si comportament.

Faza 1.

Faza pregatitoare (2 zile) pregateste organismului pentru schimbarea obiceiurilor alimentare.

Iti vei detoxifica usor corpul timp de doua zile. Acest proces ajuta la pregatirea corpului pentru MB.

Faza 2.

Faza de reechilibrare severa (minim 14 zile) in care se consuma strict alimentele incluse in planul de nutritie personalizat sub indrumarea consilierul de nutritie.

Aceasta faza va dura pana la atingerea greutatii dorite. Corpul tau va incepe sa se adapteze noii alimentatii sanatoase. Clientii nostri vad adesea imbunatatiri in privinta vitalitatii si energiei, precum si pierderi semnificative in greutate in aceasta faza timpurie. Exercitiile fizice nu sunt recomandate in aceasta faza, deoarece este o perioada de reajustare pentru corpul tau si incercam sa incurajam corpul sa foloseasca grasimea ca forma de combustibil in locul carbohidratilor. Mersul  si streching-ul sunt suficiente.

Faza 3.

Faza de reechilibrare lejera (cateva saptamani pana la atingerea obiectivului greutate) presupune includerea unor alte alimente in acest plan de nutritie, inclusiv cateva mese exceptionale.

Se adauga alimente suplimentare si se poate introduce o masa „de exceptie” in fiecare saptamana. In aceasta faza clientii raporteaza imbunatatiri suplimentare in ceea ce priveste starea de bine, energia crescuta si pierderea in greutate. Exercitiile fizice sunt incurajate si reintroduse incet in aceasta etapa, in functie de nivelul tau de fitness si preferintele de antrenament.

Faza 4.

Faza de mentinere (nelimitata in timp) este bazata pe o lista de alimente care iti asigura toate substantele nutritive de care ai nevoie astfel incat se asigura echilibrul metabolic al organismului si se preintampina efectul de yo-yo tipic dietelor.

Nu esti singur. Alina si Antonio te vor ajuta in continuare sa gestionezi evenimente precum sarbatorile, concediile si mancarea meselor in restaurante, astfel incat sa iti poti mentine pierderea in greutate si sa te obisnuiesti sa mananci sanatos si corect in orice situatie. Ambii sunt consilieri acreditati Metabolic Balance, Alina este medic si Antonio este fiziokinetoterapeut, astfel incat managementul tau permanent de sanatate este in maini sigure. Te vor sprijini la fiecare pas al drumului tau in calatoria ta de pierdere in greutate.

Metabolic Balance ® creeaza schimbari in fiziologia, comportamentul si aspectul tau, ceea ce la randul sau creeaza imbunatatirea stimei de sine si a increderii in sine.

Exista multe motive pentru care Metabolic Balance bifeaza intr-adevar toate aspectele necesare pentru o experienta pozitiva de pierdere in greutate, iar aici sunt patru dintre ele:

 1. Programul tau

Un plan de nutritie conceput special pentru tine; nu exista doua programe la fel. Chimia alimentara optima a planului tau este adaptata cu atentie pentru a satisface nevoile chimiei personale a corpului.

       2. Unic pentru tine

Combinatiile alimentare din planul tau sunt concepute pentru a-ti diminua in mod natural poftele alimentare, astfel incat sa iti stabilesti adaptarea naturala la semnalele sanatoase de foame. Te vei simti mai plin pentru mai mult timp si vei afla ca consumul de portii poate aparent mai mici iti satisfac foamea.

      3. Eficient

Metabolic Balance  functioneaza rapid. Vei pierde rapid grasime si vei scadea in greutate, iar acest lucru te va ajuta sa  respecti noul plan alimentar. Rezultatele pozitive si starea de energie, iti vor schimba mentalitatea intr-una de angajament energizat, de a invata noi obiceiuri sanatoase. Te vei simti grozav si te vei adapta unui nou stil de viata echilibrat sanatos.

     4. Suport si incurajare

Nu esti singur. Alina si Antonio sunt  consilieri Metabolic Balance acreditati. Te vor sustine la fiecare pas din  calatoria ta, pentru a pierde in greutate sanatos.

Cum sa incep un plan de nutritie cu MB?

Ai cateva intrebari cu privire la Metabolic Balance ? Nu este nicio problema, iti putem aranja sa ai un apel de 15 minute cu Alina sau Antonio, astfel incat acestia sa iti poata lamuri orice neclaritate. Organizeaza-ti un apel gratuit de 15 minute pentru evaluare.

Consultatie initiala 25%
Analize laborator 50%
Plan individualizat 75%
Monitorizare 100%
Consultatie initiala:
 • informare despre metabolic balance ®
 • furnizare informații personale: istoric medical, alergii, obiceiuri alimentare
 • masuratori antropometrice si de bioimpedanta (adica procent de masa musculara, grasime, etc, varsta metabolica)
Analize laborator
 • analize de sange
 • realizarea bazei unui plan de nutritie stiintific si personalizat
Plan individualizat
 • plan adaptat la istoric personal, analize si obiective
 • contine 3 mese complete zilnic realizat pe baza listei cu 6000 de alimente sanatoase
Monitorizare
 • monitorizare regulata
 • consiliere individualizata
 • masuratori de bioimpedanta (adica procent de masa musculara, grasime, etc, varsta metabolica) si taliometrice
 • un total de 6 sedinte

Alina Firica | Clinica Doctor Firica
Înscrie-te la newsletter-ul meu gratuit  cu informatii care te vor ajuta sa ai o viata  sanatoasa!