Dacă vrei să încerci două rețete delicioase, care să te facă sa vrei să iti placă modul sănătos în care te alimentezi, atunci merită să citesti articolul.
Raluca urmează planul Metabolic Balance și este o persoană extrem de talentată, cu foarte multe idei de rețete și care a stat in Sicilia🛵

Omleta cu anghinare (frittata di carciofi) versiunea light
Ingrediente pentru o persoană:
80 g. anghinare(doar partea moale numită și inima de anghinare)
2 ouă
sare și piper
patrunjel și mentă
1 linguriță de ulei de rapiță (sau orice tip de ulei dar nu de masline)
Cum procedăm:
Pregătim ouale pentru omletă adăugând sarea, piperul, pătrunjelul și menta, le batem bine și punem compoziția înt-o tigaie unsă cu ulei.
Inimile de anghinare le vom tăia în jumătate pe lungimea lor și le vom aranja în compoziția de omletă, Omleta se va coace pe ambele parți și se va servi caldă însoțită de o salată.
Dacă se folosesc anghinare proaspete acestea se vor fierbe în prealabil.
Secretul gustului perfect în acestă rețetă este dat de mentă, deoarece aceasta va exalta gustul inimilor de anghinare.

Piept de pui în sos de citrice (lămâie sau portocală)
Ingrediente pentru o persoană:
145 g. de piept de pui(merge și de curcan)
40 g. de ceapă alba tocată mărunt
două linguri de faină de secară (sau orice altă făina permisa)
rozmarin și salvie
sare și piper
100 ml. apă caldă
o lingură de ulei de rapiță (sau orice alt tip de ulei, dar nu de masline)
suc și coaja de la 1/4 de lămâie sau portocală
Cum procedăm:
Se taie pieptul de pui în cuburi sau în fâșii, peste el se adaugă făină și se amestecă bine, făina în exces va fi eliminată.
Într-o tigaie Încălzită bine se adaugă uleiul, ceapa și se lasă pentru câteva minute la foc mediu până când ceapa se înmoaie. Acum se poate adăuga pieptul de pui și 100 ml. de apă caldă, sarea, piperul, rozmarinul și salvia lăsând ca totul să se coacă pentru 15 minute.
După acest timp de 15 minute se adaugă sucul de lămâie sau portocală și se lasă pieptul de pui să se coacă pentru înca 5 minute, dacă este nevoie se va adăuga și puțină apă caldă.
Preparatul se serveste cald, presărat cu coaja de la lămâie sau portocală, lângă o salată.
Alte rețete delicioase mai găsesti și aici