O supă de ceapă franțuzească, ideală in perioada rece, plină de arome și texturi. O combinație care te va face sa vrei ca iarna sa nu se termine 🙂
Ingrediente:
- 500 gr ceapă, curățată și tăiată felii
- o mână de cimbru proaspăt curățat
- 3 caței de usturoi, curățat și tăiat felii subțiri
- o foaie de dafin
- 3 linguri ulei de măsline
- 500-750 ml supă de legume
- Sare
- Piper
- 2 felii pâine de secară
- 100 gr mozzarella
Mod de preparare:
Intr-o tigaie anti-aderentă cu fundul gros, prăjiți la foc mic toată ceapa, împreună cu cimbrul, usturoiul și foaia de dafin, în o lingură ulei de măsline și o lingură de ulei de cocos.
Acoperiți și lăsați-le la foc mic circa 15 minute, având grijă să nu se rumenească și amestecând din când in când pentru ca ceapa să nu se prindă de fundul tigăii. Cu cât căliti la foc mai mic, cu atât mai bine.
Apoi scoateți capacul, mariți flacăra și prajiți ceapa până când prinde o nunață auriu-deschis. Astfel va capăta dulceata si o aromă deosebită.
Adăugați supa de legume, mișcorați flacăra și fierbeți la foc mic 20 minute.
Puteți să curățați grasimea de la suprafață, în funcție de preferințe.
Condimentati cu sare si piper.
Când supa este așa cum trebuie, turnați-o in boluri de lut pe care le asezati într-o tavă pentru cuptor.
Puneți bucățelele de pâine in fiecare bol, turnați deasupra puțin ulei de măsline și adăugați mozarella.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius.
Lăsați doar atât cât pâinea se se prăjească ușor și mozzarella să se topească.
Pofta buna!
Dacă vreți sa fiți notificați când apare o nouă rețetă/articol pe blog abonați-vă la Newsletter-ul nostru aici https://www.clinicadrfirica.ro/contact/
P.S. În afară de supa de ceapă franțuzească, mai multe rețete găsiți aici https://www.clinicadrfirica.ro/retete-metabolic-balance/
De ce este sănătos să mănânci 3 mese pe zi și nu 3 mese și 2 gustări? Dacă te interesează intră aici https://www.metabolicbalance.ro/blog/trei-mese-pe-zi-sau-trei-mese-si-doua-gustari